loading

Νέα & Ανακοινώσεις

Είναι γεγονός! Το Λιμενικό Σώμα εντάσσεται στο Μηχανογραφικό! Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώθηκε ότι για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 η επιλογή των υποψηφίων σπουδαστών για τις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων γίνεται μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σκοπός του Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι η φρούρηση και ο έλεγχος των λιμένων της χώρας, η διάσωση κινδυνευόντων στη θάλασσα, η αντιμετώπιση διαφόρων εκτάκτων γεγονότων που αφορούν την θαλάσσια συγκοινωνία, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και γενικά ο έλεγχος των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.

Συμμετοχή στο διαγωνισμό  μπορούν να δηλώσουν άνδρες και γυναίκες αρκεί να έχουν τα παρακάτω προσόντα:
1. Να είναι Έλληνες πολίτες.
2. Να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους, όριο που θεωρείται ότι συμπληρώνεται κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής.
3. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της χώρας.
4. Όσοι έχουν υπηρετήσει ή έχουν κληθεί να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να τις έχουν αναβάλει νομίμως ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Οι υποψήφιοι που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο αρκεί να έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από το υπόλοιπο αυτής κατά το χρόνο κατάταξής τους.
5. Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, για λόγους πειθαρχίας.
6. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση.
7. Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα (άνδρες και γυναίκες).
8. Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Σε περίπτωση στην οποία υποψήφιος, μετά την επιτυχία και την κατάταξή του, αρνείται την εκτέλεση των στρατιωτικών του καθηκόντων λόγω θρησκευτικών ή άλλων δοξασιών και πεποιθήσεων ανακαλείται η πράξη κατάταξής του.
9. Να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιοδήποτε βαθμό.
Τα παραπάνω προσόντα και προϋποθέσεις, εκτός του τίτλου σπουδών για τους τελειόφοιτους μαθητές Λυκείου, πρέπει να συντρέχουν κατά την ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό καθώς και κατά την ημερομηνία κατάταξης.

Επιμέλεια κειμένου: Ειρήνη Αλεξιάδου, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΕMPLOY



    Μοιραστείτε το άρθρο στο: