loading

Νέα & Ανακοινώσεις

Οι αλλαγές του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνουν και κατάργηση των Λατινικών στις Πανελλήνιες. Το μάθημα αντικαθίσταται από αυτό της Κοινωνιολογίας

Οι αρχές Οικονομικής Θεωρίας εμπλουτίζονται, ενώ καταργούνται οι συντελεστές βαρύτητας. Κάθε κατεύθυνση θα έχει μόνο τρεις από έξι ώρες το κάθε ένα. 
Η πιο σημαντική αλλαγή από αυτές που ανακοινώθηκαν είναι ότι το μάθημα των Λατινικών αντικαθίσταται από αυτό της Κοινωνιολογίας.

Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι οι εξής: 

- καταργούνται τα Λατινικά από τις Πανελλήνιες και στη θέση τους μπαίνει το μάθημα της Κοινωνιολογίας.

- καταργούνται οι συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα που εξετάζονται σε Πανελλήνιο επίπεδο.

- οι ομάδες προσανατολισμού γίνονται τέσσερις από τρεις

- η κάθε κατεύθυνση θα έχει μόνο τρία μαθήματα

- κάθε μάθημα προσανατολισμού θα διδάσκεται επί έξι ώρες την ημέρα

- οι αρχές οικονομικής θεωρίας εμπλουτίζονται

- τα θρησκευτικά μειώνονται σε 1 ώρα την εβδομάδα.

«Η πρόταση που σας παρουσιάζουμε διαμορφώθηκε με βάση την πρόταση του ΙΕΠ, του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία που έγινε το 2015-16, των σχετικών συζητήσεων της επιτροπής Μορφωτικων Υποθέσεων της Βουλής, με εκπαιδευτικούς φορείς και εκπαιδευτικους και μετά από συστηματική μελέτη των συστημάτων που ισχύουν σε άλλες χώρες» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, ξεκινώντας την παρουσίαση του νέου σχεδίου.

Επίσης, τόνισε ότι είναι βασικό να υπάρξει «σαφέστατη προοπτική και μία καλά προμελετημένη μεταβατική περίοδος» και επισήμανε ότι οι αλλαγές ήταν μέρος της συνολικής αναβάθμισης και αναμόρφωσης της εκπαίδευσης, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια.

Οι όποιες αλλαγές ανακοινωθούν, θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2019-20, δηλαδή από τη «φουρνιά» των παιδιών που φέτος θα ξεκινήσουν να φοιτούν στη Β’ λυκείου.



    Μοιραστείτε το άρθρο στο: