loading

Νέα & Ανακοινώσεις

Εκδόθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι εγκύκλιοι  για την υποβολή αίτησης-δήλωσης των υποψηφίων για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Ως προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2017, ορίζεται το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου του 2017. Τονίζεται ότι δεν γίνεται δεκτή εκπρόθεσμη Αίτηση - Δήλωση ούτε εκπρόθεσμη διόρθωση αυτής . Προσοχή στα παρακάτω σημεία :

Υπενθυμίζεται ότι από το τρέχον σχολικό έτος ισχύει ΜΟΝΟ το νέο σύστημα εξετάσεων του Ν.4186/2013, αφού το παλαιό σύστημα πρόσβασης έχει πλέον καταργηθεί.

Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια.

Τονίζεται ότι δεν γίνεται δεκτή εκπρόθεσμη Αίτηση - Δήλωση ούτε εκπρόθεσμη διόρθωση αυτής.

Κατά την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης από τους υποψηφίους/ες παρακαλούμε να ενημερώνονται για τη σημασία του τέταρτου και του επιπλέον-πέμπτου (5ου) μαθήματος που επιλέγουν να εξεταστούν σε πανελλαδικό επίπεδο σε σχέση με τα επιστημονικά πεδία που πρόκειται να επιλέξουν.

Γενικά οι μαθητές/ριες υποβάλλουν την Αίτηση-Δήλωση στο Λύκειό τους χωρίς δικαιολογητικά, παρά μόνο με την επίδειξη ταυτότητας/διαβατηρίου, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώρηση των στοιχείων. 

Αν υποψήφιος/α δηλώσει ότι θα εξεταστεί σε μάθημα και δεν προσέλθει στην εξέταση, τότε θεωρείται ότι εξετάστηκε και πήρε γραπτό βαθμό μηδέν (0). Τα μόρια για κάθε επιστημονικό πεδίο προκύπτουν από τα 4 μόνο μαθήματα του κάθε πεδίου

Β. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ

Η Αίτηση-Δήλωση των αποφοίτων συνοδεύεται υποχρεωτικά από ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την επίδειξη ταυτότητας/διαβατηρίου, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώρηση των στοιχείων.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2Ο ΤΥΠΟΣ - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ

Το υπόδειγμα της Αίτησης-Δήλωσης είναι μοναδικό και κοινό για όλους τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Υποβάλλεται από τους υποψηφίους/ες (μαθητές/ριες και αποφοίτους), οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ τάξης ημερήσιου ή της Δ΄ τάξης εσπερινού ΓΕΛ. Με την Αίτηση – Δήλωση ο ενδιαφερόμενος δηλώνει:

α) Την Ομάδα Προσανατολισμού στα τρία (3) κοινά μαθήματα της οποίας θα εξεταστεί πανελλαδικά,

β) Το τέταρτο (4ο ) μάθημα στο οποίο θα εξεταστεί πανελλαδικά για να έχει πρόσβαση σε ένα (1) Επιστημονικό Πεδίο,

3 γ) Το πέμπτο (5ο ) μάθημα στο οποίο θα εξεταστεί πανελλαδικά για να έχει πρόσβαση σε δύο (2) Επιστημονικά Πεδία,

δ) Τα ειδικά μαθήματα που τυχόν επιθυμεί να εξεταστεί.

ε)Αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος/α: - για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι υποψήφιοι/ες με τα εσπερινά ΓΕΛ). - για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. - για τα ΤΕΦΑΑ.

Η δήλωση για το ε) δεν είναι δεσμευτική. Η Αίτηση-Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου του 2017, από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο/η ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, εκφράζει την αυθεντική βούληση του ενδιαφερόμενου και δεν τροποποιείται. Οι μαθητές/ριες δηλώνουν υποχρεωτικά την Ομάδα Προσανατολισμού που ήδη έχουν επιλέξει και παρακολουθούν, ενώ οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού. Την Αίτηση-Δήλωση υποβάλλουν και οι μαθητές/ριες και απόφοιτοι μειονοτικών σχολείων και ΣΜΕΑΕ. Οι μαθητές/ριες των Μειονοτικών Σχολείων της Θράκης θα υποβάλουν την Αίτηση – Δήλωση στο Γενικό Λύκειο που είναι πλησιέστερο στον τόπο κατοικίας τους, συνοδευόμενη από βεβαίωση του Μειονοτικού Λυκείου ότι είναι μαθητές/ριες της τελευταίας τάξης του. 

Για να δείτε την εγκύκλιο αλλά και ένα πρότυπο της δήλωσης ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο.https://www.esos.gr/arthra/49143/panelladikes-2017-oi-egkyklioi-gia-tin-ypovoli-aitisis-dilosis-ypopsifion-gel-kai-epal



    Μοιραστείτε το άρθρο στο: